Prajitura Foi cu budinca

 Foi pe dosul tavi umplute cu budinca sau orice crema doriti sunt o reteta simpla si usoara.





 Pentru 4 foi avei nevoie:

-2 oua

-100 ml lapte

-100 ml ulei

-9 linguri zahar

-1 lingurita bicarbonat stins

-1 praf de sare

-1 vanilie

-coaja de lamaie sau portocale

-500 gr faina(sau faina cat cuprinde)


Se amseteca ouale cu sarea, zaharul, vanilia, laptele si uleiul pana s-a topit tot zaharul. Adaugam bicarbonatul stins in zeama de lamaie sau otet. La final adaugam faina si coaja de lamaie sau portocale. Se amesteca pana obtinem un aluat.

Se imparte in 4 bucati si se fac 4 foi care se coc pe dosul tavi.

Se lasa la rece apoi se pot umple cu o budinca preparata dupa instructiuni amestecata cu un pachet de unt sau 100 gr Rama.

Se decoreaza cu crema sau glazura de ciocolata.







Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI