Sofficini

Sofficini sunt placinte traditionale italienesti. Reteta este foarte simpla si o sa fie adorate de toata familia.
Din cantitatile date o sa obtineti 22 de bucati.



Ingrediente:

 -400 g faina
-800ml lapte
-50 g unt
-sare
-felii de cascaval sau mozzarella pentru umplutura
Pentru prajit:
-2 oua 
-pesmet
Mod de preparare:
1. Punem pe foc mic laptele si untul iar in momentul in care incepe sa fiarba, adaugam toata faina si amestecam pana se desprinde aluatul de pe margini.
2. Rasturnam aluatul pe masa de lucru si dupa ce s-a racit putin, il framantam pana obtinem o un aluat compact pe care il invelim, cald cum e, in folie alimentara. ll lasam sa se raceasca complet, pe masa din bucatarie.
3. Dupa ce s-a racit, il intindem  intr-o foaie foarte subtire , cu o forma rotunda de cca 6 cm diametru, decupam cercuri.
4. Punem in centrul fiecarui cerc, umplutura  iar apoi il inchidem sigiland foarte bine marginile.
5. Le trecem prin oualebatute  foarte putin apoi prin pesmet. Le prajim, in ulei incins, pana devin aurii sau la cuptor la 180 grade pentru 20 de minute.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI