Foi cu miere umplute cu crema de zahar ars

 Foi cu miere umplute cu crema de zahar ars este o prajitura veche. Reteta este o combinatie intre foile cu miere si crema de zahar ars.




Ingrediente :

foi:

-1 ou

-2 linguri miere

-4 linguri lapte

-150 grame zahar

-30 grame unt sau margarina 

-o lingurita de bicarbonat

-400 grame faina

crema:

-1 cana de zahar 

-1 pachet de unt

-500 ml lapte

-3 linguri faina

Foi: Se amesteca pe aburi toate ingredientele fara faina pana se ingroasa. La final se ia de pe aburi si se adauga faina pana obtinem un aluat. La nevoie se mai adauga faina. Se fac 4 foi si se coc pe dosul tavi.

Crema:

Se caramelizează zahărul la foc mic amestecând continuu. 

Se pune   untul tăiat cubulețe (untul la temperatura camerei) și 400 ml lapte. 

Când s-a topit caramelul se pune restul de lapte amestecat cu făină. Se fierbe până se îngroașă. 

Se așează fierbinte între foi. 

Se pune o greutate. Se lasă minim o noapte acoperit în cămară. (2 foi dacă avem 3 sau 3foi dacă avem 4).





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI