Aceasta rețetă de papanasi este foarte veche la mine in familie. Reteta este de la matusa Susana.
Ingrediente:
-500 g brânză de vaci
-2 oua
-3 linguri de zahăr
-5 linguri de griș
-2 linguri de făină
-puțin pesmet
-ulei
Mod de preparare:
1. Într-un bol, așezăm brânza de vaci. Adăugăm ouale batute, zahărul, grișul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare. Punem un vas cu apă la fiert.
2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe. Când a început să clocotească, le adăugăm în vasul cu apă.
3. Când papanașii au ieșit la suprafață, înseamnă că sunt fierți.
4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim pesmetul câteva minute. Adăugăm zahăr dupa gust și gătim la foc mic 1-2 minute, pe urmă turnăm amestecul într-un bol.
5. Scoatem papanașii din apă și îi dăm prin pesmeul pregătit.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu