Papanasi fierti

 Aceasta rețetă de papanasi este foarte veche la mine in familie. Reteta este de la matusa Susana.



Ingrediente:

-500 g brânză de vaci

-2 oua

-3 linguri de zahăr

-5 linguri de griș

-2 linguri de făină

-puțin pesmet

-ulei

Mod de preparare:

1. Într-un bol, așezăm brânza de vaci. Adăugăm ouale batute, zahărul, grișul și făina. Amestecăm bine până la omogenizare. Punem un vas cu apă la fiert.

2. Cu ajutorul mâinilor, formăm biluțe. Când a început să clocotească, le adăugăm în vasul cu apă.

3. Când papanașii au ieșit la suprafață, înseamnă că sunt fierți.

4. Într-o tigaie încinsă cu ulei, prăjim pesmetul câteva minute. Adăugăm zahăr dupa gust și gătim la foc mic 1-2 minute, pe urmă turnăm amestecul într-un bol.

5. Scoatem papanașii din apă și îi dăm prin pesmeul pregătit.









Poftă bună!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI