Prajitura cu foi si crema de cacao

Prajitura cu foi si crema de cacao este o prajitura a copilariei. 



 Foi: 4 foi in  Tava 35*45 cm

-3 ouă 
-11 linguri ulei
-11 linguri lapte
-11 linguri de zahăr 
-un varf de cuțit de bicarbonat de sodiu
-făină cat cuprinde (aproximativ 500-650 grame) 

Crema:
-6 linguri  zahăr 
-3 linguri de cacao 
-450 ml lapte
-150 gr de unt sau margarină 
-3 linguri de făină 
Glazura:






Mod de preparare :
Foi:
Amestecăm toate  ingredientele cu o lingură până obținem un aluat mai moale. Se imparte în 4. 
Se pudrează masa cu făină și întindem câte o bucată de aluat până obtinem o foaie. Se pune pe dosul tavii.
Se coace rapid fiecare foaie la 175 grade pentru 5- 8 minute. 
Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Se lasă la rece. 

Crema:
Se caramelizează zahărul la foc mic amestecând continuu. 
Se pune cacao și untul tăiat cubulețe (untul la temperatura camerei) și 300 ml lapte. 
 Când s-a topit caramelul se pune restul de lapte amestecat cu făină. Se fierbe până se îngroașă. 
Se așează fierbinte între foi. 
Se pune o greutate. Se lasă minim o noapte acoperit în cămară. 






Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI