Prajitura cu foi si crema de cacao este o prajitura a copilariei.
Foi: 4 foi in Tava 35*45 cm
-3 ouă
-11 linguri ulei
-11 linguri lapte
-11 linguri de zahăr
-un varf de cuțit de bicarbonat de sodiu
-făină cat cuprinde (aproximativ 500-650 grame)
Crema:
-6 linguri zahăr
-3 linguri de cacao
-450 ml lapte
-150 gr de unt sau margarină
-3 linguri de făină
Glazura:
Mod de preparare :
Foi:
Amestecăm toate ingredientele cu o lingură până obținem un aluat mai moale. Se imparte în 4.
Se pudrează masa cu făină și întindem câte o bucată de aluat până obtinem o foaie. Se pune pe dosul tavii.
Se coace rapid fiecare foaie la 175 grade pentru 5- 8 minute.
Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Se lasă la rece.
Crema:
Se caramelizează zahărul la foc mic amestecând continuu.
Se pune cacao și untul tăiat cubulețe (untul la temperatura camerei) și 300 ml lapte.
Când s-a topit caramelul se pune restul de lapte amestecat cu făină. Se fierbe până se îngroașă.
Se așează fierbinte între foi.
Se pune o greutate. Se lasă minim o noapte acoperit în cămară.
Comentarii
Trimiteți un comentariu