Slanina

Astazi va aduc pe blog o reteta pentru prepararea slaninei.




Ingrediente:

-slanina 

-sare mare

Se taie bucatile de slanina la ce latime doriti. Se pun bucatile de slanina intr-un vas si se presara sare mare din abundenta, pe toate partile. Trebuie sa fie totul acoperit cat mai bine cu sare. 

Se acopera cu o greutate si se lasa la loc rece si intunecat. Cam la  2 zile, se intorc bucatile de slanina, se mai amesteca, se mai pune sare daca mai este nevoie. O sa vedeti ca se topeste din sare si va fi lichid la fundul vasului.

La sare, slanina va sta 3-4 saptamani, ca sa se fragezeasca bine.

Dupa acest timp, se scoate slanina, se scutura bine de sare si se atarna la vant cel putin 3 zile, inainte de a fi bagata la fum-daca doriti afumare.

Afumarea slaninei se face numai cu fum rece, la foc mocnit, cu rumegus le lemn de esenta tare sau pom fructifer.



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI