Chec cu cacao

Checul cu cacao este unul dintre checurile copilariei, reteta este foarte simpla si usor de preparat.

Pentru ca astazi este sarbatoare Sf Vasile, Grigore si Ioan va propun un chec simplu pentru a astepta musafiri.

La multi ani, sarbatoritilor!

Este perfect in pachetele de la scoala sau serviciu sau la cafea sau langa o cana de lapte sau ceai. 



Ingrediente :

-5 ouă

-1 căni zahăr

-1/2 cană lapte

-1plic praf de copt

-1 plic zahăr vanilinant

-un vârf cuțit de sare

-1/2 cana ulei sau  jumatate de pachet de unt sau margarină topită

-coajă de portocale

-320 grame faină

-30 grame cacao


Preparare :

         Se separă ouale. Albușurile se bat cu sarea până se întăresc;te adauga o jumatate de cana de zahăr și se bat din nou până se întărește albușul.

 Gălbenușurile se amestecă cu o jumatate cană de zahăr și uleiul, coaja de portocale, zaharul vanilinant si laptele.

  Făina se amesteca cu praful de copt,cacao și se adaugă peste gălbenușuri.

  Se amestecă bine și pe urmă se pun albușurile în bolul cu faină și gălbenușurile. Se tapetează 2 tăvi cu hârtie de copt sau se unge cu ulei și se tapetează cu faină.Se pune in tăvi.

Coacem 30-40 de minute la foc potrivit sau pana trece testul scobitori.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI