Cozonac cu nuca

 Pentru astazi va mai aduc o reteta de cozonac probata de cativa ani la mine in familie.

Reteta este foarte buna si simpla cu o reusita garantata. Noi il preparam cu nuca dar se poate umple si cu mac sau rahat.



Ingrediente:

Aluat:

-1 kg  faina

-60 gr drojdie

-200 ml ulei

-100 gr unt

-300 gr zahar

- 2 plicuri zahar vanilat

- 600 ml lapte

- 4 galbenusuri

-coaja rasa de portocala + lamaie

umplutura:

-700 gr nuca macinata

- 200 gr zahar

-4 albusuri


Se prepara maiaua(drojdie, zahar, putina faina si putin lapte).

Cand dospeste se amesteca cu faina, restul de lapte, galbenusurile si se framanta pana sunt incorparate, adaugam 1 lg sare la marginea faini si aromele.  In continuare se adauga zaharul pe rand si se amesteca pana nu se mau simte.

Se adauga untul topit apoi uleiul. Se framnta pana se incorporeaza, se lasa la dospit 45 de minute. Se pune umplutura(se amesteca toate ingredientele) in cozonaci si se mai lasa in tava sa  dospeasca 10-15 minute.

Se cc la 150-160 grade pentru 45-50 de minute, gratarul la mijlocul cuptorului.







Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI