Muschi de porc condimentat si afumat este unul dintre mezelurile noastre favorite. Reteta este una de familie si adaptata dupa gusturile noastre.
Ingrediente:
-2 bucati de muschi
-sare,piper, boia iute sau dulce dupa gust
-fulgi de chili si usturoi granulat dupa gust
-condimente pentru porc dupa gust
- cativa catei de usturoi dupa gust
- Se pun bucatile intr-un bol incapator presarate cu sare de muraturi pentru gust, una peste alta. Se tin 4zile la rece. Din doua in doua zile se intorc intre ele: cea de jos sa fie sus iar cea de sus sa fie jos si cu partile intoarse.
- In a 4 zi se prepara un amestec consistent din: condimente, dupa gust. Noua ne plac mai picant.
- Se ung bucatile cu amestecul preparat si se acopera cu hartie. Se tin la marinat 1-2zile. Se tin la zvantat 2 ore. Dupa ce s-au uscat, se pun la fum cald timp de 4 ore.
Comentarii
Trimiteți un comentariu