Prajitura Tavalita cu blat de pandispan

 Prajitura Tavalita cu blat de pandispan este o reteta din categoria copilariei. 

Reteta este foarte simpla si usor de preparat.



Se poate tavali prin cocos, nuca macinata sau alte alune macinate.

Ingrediente:

Blat:
-5 oua
-5 linguri zahar
-o lingurita praf de copt
- 1 plic zahar vanilnant
-5 linguri faina
-un praf de sare
Glazura :
-150 grame zahar
- 2 linguri cacao
-esență de rom dupa gust
-4 linguri de lapte
-1/2 pachet de unt 
Decor:
-100-120  grame nucă de cocos sau nucă măcinată sau fistic 
Mod de preparare:
1.Preincalzim cuptorul la 180 grade. 
Separam ouale.Albusurile le batem cu sarea si zaharul pana avem o bezea tare si lucioasa.
2.Adaugam galbenusurile treptat in  albusurile. Adaugam faina amestecata cu praf de copr treptat si amestecam cu miscari ample de sus in jos.Tapetam o tava de 30*20 cu hartie de copt si adaugam blatul. 
Coacem 30-40 de minute la 180 grade sau pana trece testul cu scobitoarea.
 3.Pentru glazură:Amestecăm zahărul cu laptele, margarina și cacao.Punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugamesenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.
4.Tăiem blatul rece în cubulețe.Trecem fiecare cubuleț prin glazură  și apoi prin nucă de cocos sau nuca macinata.






Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI