Prajitura Tavalita cu blat de pandispan este o reteta din categoria copilariei.
Reteta este foarte simpla si usor de preparat.
Se poate tavali prin cocos, nuca macinata sau alte alune macinate.
Ingrediente:
Blat:
-5 linguri faina
-un praf de sare
-un praf de sare
Glazura :
-150 grame zahar
- 2 linguri cacao
-esență de rom dupa gust
-4 linguri de lapte
-1/2 pachet de unt
Decor:
-100-120 grame nucă de cocos sau nucă măcinată sau fistic
Mod de preparare:
1.Preincalzim cuptorul la 180 grade.
Separam ouale.Albusurile le batem cu sarea si zaharul pana avem o bezea tare si lucioasa.
2.Adaugam galbenusurile treptat in albusurile. Adaugam faina amestecata cu praf de copr treptat si amestecam cu miscari ample de sus in jos.Tapetam o tava de 30*20 cu hartie de copt si adaugam blatul.
Coacem 30-40 de minute la 180 grade sau pana trece testul cu scobitoarea.
2.Adaugam galbenusurile treptat in albusurile. Adaugam faina amestecata cu praf de copr treptat si amestecam cu miscari ample de sus in jos.Tapetam o tava de 30*20 cu hartie de copt si adaugam blatul.
Coacem 30-40 de minute la 180 grade sau pana trece testul cu scobitoarea.
3.Pentru glazură:Amestecăm zahărul cu laptele, margarina și cacao.Punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugamesenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu