Prajitura tavalita cu cocos sau nuca cu blat din miere este o reteta foarte veche la mine in familie. Reteta aceasta este pentru o tava mare. Ingredientele sunt simple si accesibile.
Ingrediente:
Blat:
-250 grame zahăr
-2 ouă
-4 linguri miere de albine
-100 grame unt sau margarină
-200 ml lapte
-400 grame făină
-1 praf de copt
-un praf de sare
-1 plic de zahăr vanilinant
Glazura :
-250 grame zahar
- 3 linguri cacao
-esență de rom dupa gust
-5 linguri de lapte
-1 pachet de unt
Decor:
-100-120 grame nucă de cocos sau nucă măcinată sau fistic
Mod de preparare :
1.Amestecam zahărul,sarea, mierea, laptele, untul si vanilia într-un castron. Se pune pe baie de aburi (apa trebuie să fiarbă și să nu atingă castronul). Se amestecă cu telul până s-a topit zaharul si miere. Lăsăm să de-a un clocot. Când a ajuns la temperatura camerei se pune treptat cate un ou. Batem bine cu telul. Adăugăm praful de copt si amestecam bine. .Adăugăm în 2-3 tranșe făina.Se pune în tava de 30*20cm tapetată cu hârtie de copt. Se coace la 180 grade Celsius pentru 25-30 de minute sau până trece testul scobitorii. Scoatem prajitura din tavă și o lăsăm să se răcească.
2. Pentru glazură:Amestecăm zahărul cu laptele, margarina și cacao.Punem pe foc, lasam pana se topeste zaharul apoi stingem focul si adaugam 1 lingurita esenta de rom. Lasam sa se raceasca putin.
3.Tăiem blatul rece în cubulețe.Trecem fiecare cubuleț prin glazură și apoi prin nucă de cocos.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu