Briosele cu fulgi de ciocolata se numara printre preferatele familiei. Reteta este foarte simpla si usoara iar cei mici o sa le adore.
Ingrediente:
-4oua marimea M Sau 3 oua marimea L
-150 g zahar
-100 ml lapte
-200 ml ulei
-300 g faina
-10 g praf de copt
-2plicuri de vanilie sau esenta de vanilie
-un praf de sare
-100 g ciocolata taiata sau fulgi de ciocolata
Spargem ouăle intr-un bol. Peste ele adaugam tot zaharul și sarea și zahărul vanilat . Mixam 3 minute pana ce amestecul a crescut volumul. Adaugam laptele si uleiul. Mai mixam cateva secunde .
La faina adaugam praful de copt, amestecam putin.
Acum punem faina peste oua, toata odată și mai mixam.
In final adaugam fulgi de ciocolata sau bombonelel colorate si amestecam.
Punem 3/4 de aluat în tavile de brioșe tapetate cu hârtiile speciale. Trebuie sa stea minim 1 ora la frigider.
Încingem cuptorul la 250 de grade, punem briosele inauntru, apoi scadem temperatura la 210 grade. Le coacem aproximativ13-15 min.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu