Pentru desertul de azi va aduc o reteta simpla de briose, reteta este una simpla si rapida.
Unul dintre secretele reusitei aluatului este de al tine minim o ora la frigider.
Cei mici se pot implica si ei in prepararea lor.
Ingrediente:
- 400 g faină
- 200 g zahăr
- 2 1/2 lingurițe praf de copt
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- un praf sare
- 2 ouă
- 65 g smântână
- esența de vanilie sau rom
- coaja de portocala
-2 plicuri de zahar vanilinat
- 2 linguri sirop de arțar/ miere
- 2 linguri ulei
- 110 g unt
- 255 ml lapte
Se topeste untul
și se amestecă cu restul ingredientelor lichide într-un bol iar ingredientele
uscate în alt bol.
Si dupa se
amestecă un loc.
Se tin o ora
la frigider.
Si dupa se pun în
tavă și se umple până sus fiecare forma. Eu am umplut o tava cu compozitia alba
si in restul compozitiei am pus putina cacao si am mai umplut 6 forme.
Se coc la foc mic
aproximativ cam 20-25 minute.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu