BRIOSE CU VANILIE

Pentru desertul de azi va aduc o reteta simpla de briose, reteta este una simpla si rapida.

Unul dintre secretele reusitei aluatului este de al tine minim o ora la frigider.

Cei mici se pot implica si ei in prepararea lor.

Ingrediente:

- 400 g faină

- 200 g zahăr

- 2 1/2 lingurițe praf de copt

- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

- un praf sare

- 2 ouă

- 65 g smântână

- esența de vanilie sau rom

- coaja de portocala

-2 plicuri de zahar vanilinat

- 2 linguri sirop de arțar/ miere

- 2 linguri ulei

- 110 g unt

- 255 ml lapte

 

Se topeste untul și se amestecă cu restul ingredientelor lichide într-un bol iar ingredientele uscate în alt bol.

Si dupa se amestecă un loc.

Se tin   o ora la frigider.

Si dupa se pun în tavă și se umple până sus fiecare forma. Eu am umplut o tava cu compozitia alba si in restul compozitiei am pus putina cacao si am mai umplut 6 forme.

Se coc la foc mic aproximativ cam 20-25 minute.


















Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI