Caș de casa

Caș de casă este una dintre metodele de a prepara branza acasa.


Va recomand laptele de vaca de la dozatoare sau din piata.

Ingrediente:

-10 litri de lapte de vaca

-2 ml cheag lichid

Turnați laptele într-o cratiță. Încălziți-l pe foc mic, amestecând continuu. Trebuie să aveți grijă de temperatura lui. Verificați-o în permanență cu degetul și, cum numai veți simți că laptele este prea fierbinte pentru a pune calm degetul în el, luați-l de pe foc (aveți grijă să nu-l încălziți prea tare).Adăugați treptat cheagul în laptele fierbinte.Veți observa cum brânza se va forma treptat, separându-se de zer.Adunați treptat toată brânza într-o singură bilă. Stoarceți-o, ca să îndepărtați zerul excesiv din ea. 

Se lasa intr-un tifon la scurs afara cand e soare sau in casa cateva zile.

Din cand in cand se invarte in tifon.

Cand este uscat se poate rade si amesteca cu sare apoi sa se introduca in congelator.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI