Ciorba de cartofi

 Pentru astazi va aduc reteteta de familie in varianta cu rantas a ciorbei de catofi sau cum i zicem noi zama de cartofi. 

Ingrediente :

-1 kg cartofi

- 2-3 morcovi

-  2 lg pasta de ardei

-o ceapa

pentru rantas:

-2 linguri de ulei

-o ceapa

-o lingura de faina

-400 ml bulion

-350-400 grame smântână

- pătrunjel si tarhon tocat

-slanina sau gusa de porc sau carne de porc afumata

Mod de preparare :

Spalam legumele si le curățam de coajă. 

Morcovi si o  ceapa le tocam cu un cutit bucati mici sau le tocam cu blenderul

Se pun 4-5 litri de apa si se pun legumele tocate si slanina taiata bucati. 

Intre timp taiam cartofi cubulețe. 

Cand sunt fierte legumele adaugam cartofi. Lasam sa fiarbă si intre timp taiem o ceapa si o punem la calit impreuna cu 1 lingura de faina, cand sunt calite adaugam bulionul si smanatana.

Cand sunt fierti cartofi, amestecam rantasul cu ciorba. smantana cu bulionul. 

Se adauga rantasul in ciorba treptat si lasam sa fiarba 6 minute. Adaugam pătrunjelul tocat si  tarhon.



Servim cu ceapa sau ardei iute. Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI