Ciorba de fasole cu smantana si calbas

  Ciorba de pui mulți cum i ziceam când eram mic este una dintre favoritele mele. 



Este foarte simplu de făcut și ingredientele sunt simple și accesibile. Reteta este a mamei.



Ingrediente:

-1 kg de fasole

-o ceapă

-3 morcovi

-2 linguri de pasta de ardei

-500 ml bulion

-2 linguri de făină

-2 linguri de ulei

-apă în funcție de câtă ciorbă dorim

-o crenguta de cimbru uscat sau 1/2 lingurita cimbru uscat si maruntit

-un calbas

-bucati de slanina

Se pune fasolea la inmuiat in apa rece cu o seara inainte.

A doua zi o dam in fiert si aruncam apa de 3 ori (de fiecare data de cate ori a dat in fiert).

Dupa ce am aruncat cele 3 ape, o punem iar la fiert impreuna cu calbasul si bucati de slanina, morcovii rondele si ardeiul taiate bucatele , adaugam cimbrul , o foaie de dafin, sare si piper

Separat, calim ceapa in putin ulei apoi adaugam făina și o gătim puțin.Adăugăm bulionul, 2 polonice de apă călduță și lăsăm să fiarbă bine până se înmoaie.

Cand fasolea este fiarta, adaugam bulionul adăugăm și 400 grame de smântână  si mai dam un clocot.

Adăugăm pătrunjel și tarhon din borcan după gust.







Poftă bună!
















Poftă bună!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI