Friptura de porc

Friptura de porc este o mancare preferata in sezonul rece.

Reteta de azi este simpla si foarte usor de preparat.

 Ingrediente:

 - 500 g muschi  de porc

-2 cepe potrivite

-O lingura pasta de ardei

-sare și piper după gust 

-50 ml untura de porc sau ulei

-apa

-300 ml  bulion 

-3 catei de usturoi trecuti prin presă 

-cimbru si oregano dupa gust

Se taie carnea cubulete dacă folosim proaspătă. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga carnea si se lasa pana ceapă devine sticloasa, avand grija sa nu se arda si se albeste carnea. Se toarnă pasta, bulionul, apa incalzita in prealabil peste carne atat cat sa o acopere. Se mai adauga sare și piper dupa gust, si se lasa sa dea in clocot, dupa care se face focul mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc incet. In timpul fierberii, se mai completeaza cu apa fierbinte la nevoie . Se lasa pe foc pana cand carnea este bine fiarta.

Oprim focul și adăugăm usturoiul, cimbru si oregano.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI