Placinte coapte in ulei

Placintele sunt un preparat traditional si nu lipsesc din familia mea. Aceasta este varianta coapta in ulei.

Aceasta reteteta este una de familie, de obicei mama si bunica le faceau sambata pana sa coaca painea imediat ne facea niste placinte coapte in ulei sau untura sau pe lespede.

 Ingrediente :

Aluat :

-1 kg făină 

-650 ml lapte călduț 

-10 grame drojdie proaspătă 

- o lingurita de zahăr 

-o lingurita de sare

-1 lingura de ulei 

Umplutura:

-500 gr. brânză de vaci sau telema sau cașcaval ras

Mod de preparare :

Aluatul :Se prepara ca la Palanete pana ce a dospit aluatul.

Cand a dospit se fac bilute cu mâna. Se întinde fiecare biluță pe blatul înfăinat. 

Se pune umplutura. Se sigilează bine. 

Se mai întinde cu sucitorul. 

Se coc pe ambele parti in ulei incins.



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI