Placinte cu aluat dietetic

  Placintele cu aluat dietetic sunt perfecte dupa perioadele de sarbatori sau cand vrem sa mancam o placinta mai sanatoasa.

Reteta este foarte simpla. Se pot manca si in post daca le umplem cu varza calita sau prune.


Daca nu tinem post le putem umple si cu branza de vaci.

Ingrediente:

-500 g faina integrala +500 grame faina de secara (sau 1 kg faina integrala) .

-aproximativ 150 grame faina alba

-650 ml apa călduță

-50 grame drojdie proaspata

 - 1 linguriță de zahăr

-1 lingura de de sare

-2 linguri ulei

-pt intins :faina alba.

Se face o maia din drojdie, 150 ml apa si zahar. Se lasa la odihnit. Cernem toate tipurile de faina intr-un bol. Adaugam peste maiua si apa si framantam un aluat. Se adaugă la final uleiul si sarea. 

Se lasă la dospit 2 ore sau pana creste in volum.

Se intide in foi cu ajutorul la extra faina albasi se umplu cu diverse umpluturi(varza calita, branza, prune).

Se coc la foc potrvit in cuptor.



Poze prea multe nu am apucat sa fac doar la final cu ultima bucata.

Aluatul se poate si congela.

Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI