Sarmale in foi de varza proaspata

Sarmale in foi de varza dulce sunt foarte bune. Reteta de azi este una foarte simpmla si apreciata la mine in familie.

Ingrediente:

- 1 kg carne tocata de porc

- 1  ceapa

-1/2 cescuta orez

- sare si piper dupa gust

-1 varza proaspata

- bucati de carnati sau ciolan dezosat

-350 ml bulion

-smantana pentru servit

Mod de preparare:

Carnea tocata se amesteca cu orezul, ceapa ticata , sare,piper  si 2 linguri de bulion Varza se opareste si se desprind frunzele. Se indeparteaza vinele groase iar daca frunzele sunt foarte mari, se taie in doua.

Se pune o lingura de carne pe o foaie de varza, se ruleaza.

Intr-o oala, se pune pe fund varza tocata, crengute de cimbru si marar si se aseaza sarmalele. Printre sarmale se pun bhcati de carnati sau felii de ciolan afumat. Peste sarmale se toarna bulionul amestecat cu apa si o lingurita sare si se pun la fiert la foc mic.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI