Urdoaice

Urdoaicele sunt o bunatate mai ales cand avem urda, reteta este din copilarie. Reteta este foarte simpla iar rezultatul unul foarte delicios. La mine in familie se faceau vara in zilelele de sambata.

 Aluat :

-1 kg faina
-1 lingurita drojdie uscata sau 25 grame drojdie proaspata
-450 ml lapte caldut 
-6 linguri zahăr
-2 plicuri de zahar vanilat
-un praf sare
-2 oua
-100 ml ulei
Umplutura :
- 1 kg urda
-6 linguri de zahar
-2 oua
-3 plicuri de zahar vanilat.
pt uns:1 ou
Se frământă un aluat moale(ca cel de cozonac.Activam drojdia cu o lingurita de zahar si o lingura de  faina si  laptele caldut.In faina facem o gropita si adaugam drojdia activata si restul ingredientelor.Sarea se pune la final. )
Se lasă la dospit pana își dublează volumul.
Se amesteca ingredientele pentru umplutura.
Întindem pătrate din aluatul dospit, punem în mijloc umplutura și aducem capetele.
Se ung cu ou se pun în tavă și se coc la foc potrivit.






Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI