Jumări de soia

 Jumarile de soia sunt un preparat de post, se pot servi calde sau reci cu ceapa,mustar sau cu diferite garnituri. Reteta este de la dna Amalia Oanata , careia i multumesc.



Ingrediente 1 -2 portii:

-1 punga de soia felii sau fasii ( 100g)

-1 lingurita condiment universal

-1 lingurita boia afumata (obligatoriu sa folositi boia afumata)

-1/4 lingurita piper

-sare

-2 linguri ulei

Punem apa intr-o oala de 2 l si cand clocoteste adaugam feliile de soia si condimentul universal.

Daca nu tineti post le puteti fierbe in supa sunt mult mai gustoase.

Le fierbem 5 minute, apoi acoperim oala cu un capac si le lasam sa stea 20 de minute timp in care se vor hidrata.

Scoatem feliile de soia si le punem intr-o strecuratoare. Apasam cu fundul lingurii peste ele sa se scurga bine.

Taiem feliile fasii de grosimea unui deget . Daca cumparati soia fasii nu mai e nevoie sa le taiati, se subintelege sper .

Condimentam fasiile cu sare, piper, boia afumata si le prajim intr-o tigaie cu diametru mai mare, amestecand usor pana se rumenesc frumos pe toate partile.

Le puteti servi calde sau reci.

Reteta este preluata de pe blogul Hai sa gatim al Amaliei Oanta ,  careia ii multumesc. Retetele ei aici.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI