Pavlova cu frisca si visine

Aveam visine in casa si albusuri congelte prin lada asa ca am profotat de ocazie si am facut o pavlova.

Pentru  Pavlova cu frisca si visine  avem nevoie de:

– 3 albusuri

– 150 gr de zahar

– 1 lingura amidon

– o lingurita otet

– o esenta de vanilie sau un zahar vanilat

– un praf de sare

 Mai intai dam drumul la cuptor, cu flacara mica la cuptorul pe gaz sau la cuptorul electric la 130 grade.

Apoi batem albusurile impreuna cu sarea pana cand obtinem o spuma tare. Punem apoi zaharul, cate o lingura cu varf si mixam foarte bine. Apoi iar punem o lingura cu varf, iar mixam bine, si tot asa pana se termina zaharul (trebuie sa ai un mixer bun pentru ca se incinge). Nu punem alt zahar pana cand nu s-a topit cel pus inainte. Punem apoi otetul, vanilia si amidonul. Mixam iar. Stim ca e gata cand intoarcem vasul cu fundul in sus si bezeaua nu curge.

Punem intr-o tava (e buna si cea clasica de aragaz) hartie de copt si punem bezeaua, lingura cu lingura. La cuptorul electric coacem  Pavlova 15 minute la 130 grade si 2 ore jumate-3 ore la 90 grade sau la cuptorul pe gaz o ora, in cuptorul cu flacara data pe treapta cea mai mica. NU UITATI SA FIE MICA FLACARA. Pavlova e facuta cand exteriorul este crocant, tare dar ramane alb! Nu trebuie sa se maroneasca. O scoateti din cuptor si o lasati la racit.


Penrru decor avem nevoie de:

– 200 ml de frisca lichida

-50 grame zahar daca nu e dulce frisca

- 1 plic intaritor pentru frisca  

- visine din borcan sau proaspete

Batem frisca impreuna cu zaharul si intaritorul,apoi  o punem peste bezeaua racita, apoi punem fructele. Daca folositi visine din borcan,  aveti grija sa le scurgeti foarte bine inainte de a le pune peste frisca.




Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI