Sarmale de post sunt perfecte atunci cand nu vrem sa tinem post.
Ingrediente:
- 1-1.5 kg varză murată
Umplutură:
- 4 cepe
- 2 morcovi mici sau 1 mare
- 850 gr. ciuperci proaspete sau un borcan de cipuerci (aproximativ un borcan de 800 grame)
- o cana orez
- opțional 100 grame soia cuburi
- sare si piper după gust
- 250 ml ulei de floarea-soarelui
-o mana faina de malai
-o mana de gris
Alte ingrediente:
- cotoare de mărar
- apă caldă
Mod de preparare:
1. Punem varza la desărat și desfacem frunzele.
2. Curățăm legumele si le tăiem cubulețe mici sau le tocăm cu robotul.
3. Călim legumele în uleiul încins. Luăm de pe foc si lasam putin la racit.
4. Adăugăm orezul,faina de malai, grisul, soia și condimetăm. Amestecăm foarte bine.
5. Umplem fiecare frunză cu umplutura făcută (1 lingură de umplutură pentru fiecare frunză).
6. Într-o oală încăpătoare punem crenguțele de mărar, peste adăugăm sarmalele și le acoperim cu apă.
7. Fierbem sarmalele la foc mediu spre mic scuturand oala din cand in cand .
POFTĂ BUNĂ!
Comentarii
Trimiteți un comentariu