Sarmale de post

 Sarmale de post sunt perfecte atunci cand nu vrem sa tinem post.






Ingrediente:

- 1-1.5 kg varză murată

Umplutură: 

- 4 cepe 

- 2 morcovi mici sau 1 mare

- 850 gr. ciuperci proaspete sau un borcan de cipuerci (aproximativ un borcan de 800 grame)

- o  cana orez

 - opțional 100 grame soia cuburi

- sare si piper  după gust

- 250 ml ulei de floarea-soarelui

-o mana faina de malai

-o mana de gris

Alte ingrediente:

- cotoare de mărar

- apă caldă 

Mod de preparare:

1. Punem varza la desărat și desfacem frunzele. 

2. Curățăm legumele si le tăiem cubulețe mici sau le tocăm cu robotul. 

3. Călim legumele în uleiul încins. Luăm de pe foc si lasam putin la racit. 


4.  Adăugăm orezul,faina de malai, grisul, soia și condimetăm. Amestecăm foarte bine.

5. Umplem fiecare frunză cu umplutura făcută (1 lingură de umplutură pentru fiecare frunză).

6.  Într-o oală încăpătoare punem crenguțele de mărar, peste  adăugăm sarmalele și le acoperim cu  apă.

7.  Fierbem sarmalele la foc mediu spre mic scuturand oala din cand in cand .








POFTĂ BUNĂ!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI