Tocanita de vitel cu galuste

 Tocanita de vitel cu galuste din faina este o mancare ce se prepara atunci cand avem carne de vitel si mai mult timp pentru a o gati. Carnea de vitel se lasa sa fiarba cateva ore.

Aceasta reteta o am de la sora lui tata.



Ingrediente:

-1/2 kg carne de vitel

-2 cepe

-sare, piper si boia

-3 linguri de ulei

Pentru galuste avem nevoie de:

   -3 oua

   -faina cat cuprinde

Carnea o spalam si o taiem cubulete potrivite. Curatam ceapa si o taiem fideluta. Intr-o cratita incingem uleiul si adaugam carnea si o lasam sa se prajeasca putin. Adaugam ceapa si lasam cateva minute, pana se inmoaie. Amestecam de cateva ori, pana isi schimba putin culoarea.

Adaugam  apa cat sa acopere carnea. Potrivim de sare, piper si boia. Punem capacul si lasam sa fiarba la foc potrivit pana scade sosul si ajunge la consistenta dorita.

Dupa ce a fiert carnea adaugam galustele,rand pe rand facute din ouale  amestecate cu fainazi putina sare Mai lasam sa fiarba aproximatov 5-10 minute.



Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI