Ciorba de miel cu verdeata

Ciorba de miel cu verdeata este o ciorba specifica de sarbatorile Pascale. Este o reteta simpla si accesibila.



Ingrediente:

- carne de miel (cap și gât) 

-2 morcovi 

-1/2 țelină mare

-sare si piper

-o legatura pătrunjel 

-1/2 legatura frunze de telina

- 1/2 legatura tarhon verde sau din borcan

Mod de preparare:

Spalam bine carnea de miel si o punem la fiert în apa.

Intre timp curățam legumele si il taiem bucatele.

Cand apa a dat in clocot, spumam si adaugam legumele tăiate . Punem si sare si lasam sa fiarba la foc mic, spumind din cand in cand pana cand carnea este fiarta. 

Scoatem carnea si o lasam sa se raceasca. O curatam de pe oase si o punem inapoi in ciorba.

 Lasam sa fiarba bine legumele  si condimentam cu piper si sare daca e nevoie. 

Daca dorim o putem drege ciorba cu gălbenușe amestecate cu smantana la care aduagam putin cate putin din ciorba fierbinte si apoi rasturnam amestecul in oala. Adăugăm pătrunjelul, frunzele de telina si tarhon taiate . 

Sau servim cu iaurt.








Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI