Cornulete cu marmelada de mere

Cornuletele cu marmelada de mere dunt perfecte cand ne dorim ceva dulce. Acest aluat este un aluat fraged, simplu de facut si cu putine ingrediente.



Ingrediente :

-un pachet de unt sau o lg untura+un pachet de margarina

-3 gălbenușuri

-un praf de sare

-150grame zahar

-1 plic praf de copt stins cu otet

-aproximativ 500-550 grame de făina

-Pentru umplut: marmelada de mere

-zahar pudra vanilat pentru pudrat

Mod de preparare :

Se amesteca toate ingredientele pana obtinem un aluat.

Se pune aluatul in folie alimentara si se tine la frigider minim 30 de minute. 

Se ia o bucata de aluat si se intinde pe blatul presarat cu faina. Se tau triunghiuri sau dreptunghiuri. Se pune in fiecare cate o lingurita de marmelada.

Se coc la 170 grade celsius pana sunt coapte(vreo 25 de minute aproximativ). 

Se scot din cuptor si optional se pudrează cu zahar pudra vanilat. 






Pofta bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI