Dobos

Dobosul nu lipseste de sarbatori. 



Aceasta este o prajitura cu 7 foi, crema de cacao si glazura de ciocolata.



Ingrediente :


Foi: Tava 35*45 cm

-3 ouă 

-15 linguri ulei

-15 linguri lapte

-15 linguri de zahăr 

-un varf de cuțit de bicarbonat 

-făină cat cuprinde  


Crema:

-6 oua 

-1 pachet de unt

-1 plic de cacao

-esenta de rom

-10 linguri zahar

-3 vanilii

Glazura:

100-150 grame ciocolată neagră 

-3 linguri de ulei


Mod de preparare :

Foi:

Amestecăm toate ingredientele cu o lingură până obținem un aluat mai moale. Se imparte în 7. 

Se pudrează masa cu făină și întindem câte o bucată de aluat până obtinem o foaie subțire. 

Se pune pe dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt. 

Se coace rapid fiecare foaie la 175 grade pentru 5- 8 minute. 

Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Se lasă la rece. 





Crema:

Se bate pe aburi ouale impreuna cu zahărul, esenta de rom si cacao. 

 Când s-a ingrosat o luam de la foc si o lasam la racit. Cand e rece adaugam untul treptat si mixam. 

Se așează între foi. 

Deaspura adaugam glazura: Topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi. Se lasă sa se întărească glazura. 


















Poftă bună! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI