Dobosul nu lipseste de sarbatori.
Aceasta este o prajitura cu 7 foi, crema de cacao si glazura de ciocolata.
Ingrediente :
Foi: Tava 35*45 cm
-3 ouă
-15 linguri ulei
-15 linguri lapte
-15 linguri de zahăr
-un varf de cuțit de bicarbonat
-făină cat cuprinde
Crema:
-6 oua
-1 pachet de unt
-1 plic de cacao
-esenta de rom
-10 linguri zahar
-3 vanilii
Glazura:
100-150 grame ciocolată neagră
-3 linguri de ulei
Mod de preparare :
Foi:
Amestecăm toate ingredientele cu o lingură până obținem un aluat mai moale. Se imparte în 7.
Se pudrează masa cu făină și întindem câte o bucată de aluat până obtinem o foaie subțire.
Se pune pe dosul tăvii tapetate cu hârtie de copt.
Se coace rapid fiecare foaie la 175 grade pentru 5- 8 minute.
Procedăm la fel până terminăm tot aluatul. Se lasă la rece.
Crema:
Se bate pe aburi ouale impreuna cu zahărul, esenta de rom si cacao.
Când s-a ingrosat o luam de la foc si o lasam la racit. Cand e rece adaugam untul treptat si mixam.
Se așează între foi.
Deaspura adaugam glazura: Topim ciocolata impreuna cu uleiul pe baie de aburi. Se lasă sa se întărească glazura.
Poftă bună!
Comentarii
Trimiteți un comentariu