Oua vopsite

 De Paste ouale vopsite sunt o traditie. Anul acesta am ales si metoda cu vopseaua de culori si frunze.

Avem nevoie de:



-oua

-vopsea pentru oua

-frunze (diverse)

-otet

-ciorapi de dama

-ata de papiota

Spalam bine ouale cu apa si detergent de vase.

Dupa ce sunt spalate ouale, se pun la fiert in apa rece (atat ouale, cat si apa trebuie sa fie la temperatura camerei pentru a reduce riscul ca ouale sa crape la fiert) cu putina sare si cateva liguri de otet si se lasa aproximativ 5-6 minute dupa ce apa incepe sa dea in clocot.

Intre timp pregatim vopseaua.

Recomandat este sa citesti bine inainte instructiunile de pe plicul de vopsea, fiecare marca avand propriile norme si reguli de preparare. In principiu se pune apa la fiert si cand da in clocot se adauga vopseaua.

Unge o farfuriuta cu ulei, apoi preseaza frunza pe farfuriuta cat sa se imprime ulei pe ea.

Frunzele (de patrunjel, trifori, de mar,coji de ceapa taiate etc) unse cu ulei le lipesti mai apoi pe ouale fierte cat inca mai sunt fierbinti. Dupa ce ai lipit frunza de ou il pui intr-un ciorap de dama si strangi bine pentru ca frunza sa raman fixa pe ou in timpul colorarii.

Aseaza apoi frunza unsa cu ulei pe oul fierbinte, dupa care pune oul intr-un ciorap de dama. Trebuie sa ai grija cum pui oul in ciorap ca sa nu muti frunza din loc. La final, intinde ciorapul la maxim pe ou, rasucind, dupa care il legi cu ata.

Cu ajutorul unei strecuratori sau unei linguri le scufunzi 1-2 minute (vezi cerintele de pe plicul de vopsea), apoi le scoti si le lasi sa se zvante. Dupa ce s-au zvantat, le ungi cu un prosop de hartie inmuiat in ulei pentru luciu. 








Paște fericit!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI