Pasca cu branza dulce

 Aceasta reteta este de pe blogul luo Teo's kitchen.

Aceasta pasca cu branza dulce are un aluat de cozonac si umplutura de branza.

Ingrediente pentru aluat:

– 450 g de faina

– 2 oua

– 60ml de lapte

– 150g de zahar

– 250g unt topit si racit la temperatura camerei

– un cub de drojdie proaspata (25g)

– coaja de lamaie

– 2 pliculete de zahar vanilat

– o esenta de vanilie

– un galbenus

Punem faina intr-un vas mare, facem in mijloc o gaura in care turnam maiaua facuta din zahar, drojdie si laptele caldut. Punem si vanilia, ouale, untul topit si coaja de lamaie. Framantam un aluat ca si cel pentru cozonac. Se framanta destul de mult pana cand aluatul devine pufos si se desprinde usor de pe peretii vasului. Il lasam la dospit aproximativ 45 de minute, langa o sursa de caldura. Intre timp facem crema.

Ingrediente pentru crema:

– 1kg branza cremoasa de vaci

– 2 linguri cu varf de smantana

– 2 linguri cu varf de faina

– 4 oua

– 150g de zahar

– esenta de vanilie

– stafide (inmuiate in prealabil in apa cu rom)

Se mixeaza toate ingredientele pentru crema. Impartim aluatul, care intre timp si-a dublat volumul in 3/4 si 1/4. Tapetam o cratita sau o forma de tort de 24 cm, cu unt si faina, intindem o foaie din 3/4 din aluat si tapetam cu ea cratita, astfel incat aluatul sa treaca bine peste marginea ei. Punem crema de branza si nivelam bine, apoi intindem o foaie din 1/4 din aluat, lasam putin si pentru decor. Punem foaia peste pasca si o lipim bine cu marginile celeilalte foi, facem o impletitura pe care o punem pe margine si o ungem bine cu galbenusul de oua, apoi o dam la cuptor. Pasca se coace o ora, in cuptorul incins, in primele 10-15 minute lasam flacara mai tare pana se prinde aluatul, apoi dam focul la minim. Sa nu va speriati daca atunci cand o scoateti din cuptor aluatul e bine rumenit dar branza inca se misca. O data ce pasca se raceste, se intareste si branza.






Sarbatori Fericite!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI