Cozonac cu dulceata de prune

Cozonacul cu dulceata de prune este o reteta simpla si economica.

Este perfect la sarbatori sau cand dorim un cozonac economic simplu si ieftin, folosind dulceata de la parinti sau facuta acasa.

Ingrediente:

Aluat:

-500 grame făină

-50 grame zahăr 

-jumătate de plic de zahăr vanilinat 

-7 grame drojdie proaspătă

-175 ml lapte călduț 

-25 grame unt topit 

-50 ml ulei

-sare cât se ia cu 3 degete

-1 gălbenuș

Umplutura: -dulceata de prune

Pentru uns:-1 ou

Intr-un bol se cerne faina.Se face o maia din drojdie, 50 ml lapte si 1 lingură de zahar.Se lasa la crescut 15 minute.Se adauga galbenusurile,aromele si restul de lapte

Se framanta bine pana obtinem un aluat omogen.La nevoie se mai pune lapte sau faina.Adaugam untul topit si racit, uleiul si sarea si mai framanta pana obtinem un aluat care are besici.

Se pune putina faina deasupra si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul, la loc caldut.

Intindem aluatul, aduagam umplutura si o intidem.Avem grija sa lasam marginile goale de un deget.

Se ruleaza sul. Se pune in tava tapetata cu ulei.Se mai lasa la dospit in tava pana creste cat tava.

Se unge cu oul batut.

Se coace .Cuptor electric: 50 minute la 160 grade celsius,ventilatie sus-jos si 20 minute la 150 grade celsius caldura doar jos .

Cuptor cu gaz : 15 minute la foc mediu-45 minute la treapta mica.

Se scoate din tavi, se pun pe dog.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI