Pentru ca aveam cumparat un aluat de foietaj si cascaval de casa si spanac oparot de anul trecut am facut aceasta minunatie.
Cascavalul l-am ras, l-am pus cu sare in pungi si l-am congelat.
Spanacul am folosit congelat de anul trecut doar l-am decongelat(v-am scris cum oregatesc spanacul proaspat).
Ingrediente:
- 1 pachet de aluat foietaj
- 200 g spanac
- 200 g cascaval sau telemea
-sare dupa gust
Mod de preparare
Aluatul foietaj se dezgheata complet inainte de a fi folosit.Cascavalul se da pe razatoarea mare.Spanacul se spala bine,i se inlatura coditele,apoi se opareste circa 1 minut in apa cu sare, si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.Dupa ce s-a scurs se toaca marunt spanacul si se amesteca cu branza rasa si sare.
Se portioneaza aluatul in 2 bucati sau 4 si peste fiecare foaie de aluat se intinde uniform umplutura,apoi se ruleaza strans.
Se tapeteaza cu hartie de copt o tava si se aseaza cu grija rulourile.Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade si se coc rulourile circa 15-20 de minute in functie de cuptorul fiecaruia.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu