Alba ca zapada

 Alba ca zapada i spune la mine in sat. Dar este o prajitura cu foi cu amoniac si crema de zahar ars. Este o reteta din zona Bistritei.

Aceastra prajitura o facea bunica si mama la orice sarbatoare.

Foile le coceau in cuptorul de caramida pentru paine.



Ingrediente :

Foi:

 - 2 oua

-150 grame zahar

-100 ml lapte caldut

-o lingurita amoniac 

-100 ml ulei

-faina cat cuprinde(550-650 grame) 

-un praf de sare

-Vanilie dupa gust

Umplutura 

-1 cana de zahar 

-1 pachet de unt sau margarina

-500 ml lapte

-3 linguri de faina

Mod de preparare 

Foi:

Amestecam toate ingredientele fara faina,amoniac si lapte.

Stingem amoniacul in lapte si il adaugam peste oua. Amestecam bine.

Adaugam faina .Eu am pus la inceput 500 grame si dupa am mai adaugat aproximativ inca 150 degrame.Facem un aluat  care il impartim in 4-5 parti egale.

Intindem fiecare bucata pe masa infainata sau pe hartie de copt(35*40 cm.)

Se coace fiecare foaie pe dosul tavii la 180 grade pentru 10-12 minute.

Crema:

Se caramelizează zahărul la foc mic amestecând continuu. 

Se pune untul tăiat cubulețe (untul la temperatura camerei) și 400 ml lapte. 

Când s-a topit caramelul se pune restul de lapte amestecat cu făină. Se fierbe până se îngroașă. 

Se așează fierbinte între foile reci.






Pofta buna! 



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI