Ciorba de pastai cu afumatura

Pe blog mai este varianta de post. Zilele acestea am atrans pastai din gradina si am pus de o ciorba de pastai.
Se poate drege cu smantana sau sa o servim fara smantana.
Ingredientele sunt simple si accesibile.


- 700 gr pastai galbene
-o legatura patrunjel
-300 ml smantana
-2 morcovi
-o bucata os de porc, gusa, sau carne de la garnita
-bucati de slanina
Rantas:

-3 linguri faina
-100 ml bulion
-1 ceapa mare
-sare si piper dupa gust
-putin ulei
Pastaile se curata la capete si se rup in 2-3 bucati. Se pun la fiert cu 3 litri de apa si sare, morcovi taiati rondele sau rasi, bucati de slanina si carme de porc. Se lasa la foc mediu 45 minute, pana pastaile si carnea sunt fierte.
In acest timp preparam rantasul: ceapa se caleste in putin ulei; cand sunt moi se adauga faina, se amesteca 10 secunde (nu lasati sa se rumeneasca faina,  si stingeti rapid cu bulionul si apoi adaugati aprox 150 ml apa sare si piper.Lasati la fiert 1 minut.Turnati rantasul  in ciorba si cu o lingura de lemn amestecati in rantas pana acesta se dizolva.
Dizolvati smantana cu ciorba fierbinte (si apoi o turnati foarte foarte incet in ciorba si amestecati continuu sa nu se branzeasca. Opriti focul si adaugati patrunjel proaspat tocat.





Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI