Lapte de pasăre

Laptele de pasăre este un desert al copilăriei pentru mulți dintre noi. Această rețetă o am de la doamna bucătăreasă din liceu.



Zahărul se poate înlocui cu stevia.



Ingrediente:

- 800 ml lapte

- 4 ouă

- o linguriță mică de zahăr + 3 linguri de zahăr

- 2 vanilii

- o lingură făină albă

Preparare:

Punem 500 ml lapte la fiert, batem 4 albușuri spumă tare cu lingurița de zahăr.

Când fierbe laptele, punem cu lingura din albușuri, le fierbem 2 minute pe fiecare parte apoi le scoatem cu o paletă.

Se freacă gălbenușurile cu restul de zahăr și vanilie, făina și se adaugă restul de lapte rece. Se amestecă bine și apoi se adaugă în laptele fiert și se lasă până dă în clocot.

Se pune sosul în cupe, pahare sau farfurii, apoi se adaugă găluștele din albușuri.

Se presară ciocolată rasă, coajă de lămâie sau portocală.

Se lasă la rece la temperatura camerei apoi în frigider timp de 3 ore.





Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI