Visinata de casa

Vișinata de casă este foarte bună și nu lipsește din cămara noastră.  Folosim puține ingrediente iar rezultatul este unul foarte bun.



 Ingrediente:
-5kg vișine
-2 kg zahăr 
-2 l de alcool dublu rafinat de 90 grade
-1 l vodka fără arome, de 40 grade sau țuică sau pălincă
Mod de preparare:
 1. Vişinele se curăţă de frunzuliţe şi codiţe, se spală bine şi se scurg de apă.
 2. După ce s-au scurs, se pun într-o damigeană de sticlă (sau borcan mai mare), un rând de vişine, un rând de zahăr și tot așa până ce se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie neapărat de zahăr. Se acoperă damigeana (borcanul) cu un tifon sau dop dar să nu fie închis etanș şi se lasă la macerat, într-un loc bine luminat şi călduros, timp de cca 8-10 zile (dacă este mai răcoare, poate să dureze și 2-3 săptămâni!), până ce se topește tot zahărul. În tot acest timp, agităm damigeana, de 2-3 ori pe zi, pentru ca fructele să se amestece cu zahărul, formându-se un sirop.
 3. Când s-a topit zahărul se va adăuga alcoolul dublu rafinat de 90 grade, peste vișine și sirop.

 4. Se lasă la macerat, cam 30 de zile, într-un loc întunecat şi mai răcoros, agitând damigeana, la 2-3 zile.

 5. După cca 30 de zile, se trage siropul într-o damigeană de 5 l, fără a agita prea tare conţinutul și se completează cu vodcă .
6.  Turnăm vișinata în sticle și le punem în cămară, la răcore.

Vişinele rămase în damigeană pot fi folosite la prepararea prăjiturilor, sau mâncate pur şi simplu.


Poftă bună!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI