Ardeii umpluti cu piept de pui

 Ardei sunt in plin sezon asa ca ardei umpluti sunt perfecti pentru pranz sau cina.



Pentru ardei:

-1 piept de pui care il tocam

-100 gr orez

-1 ou

- 10 ardei pentru umplut

-3,5 l apa

-1 ceapa

-sare

-piper

1.Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.

2.Curatam ceapa, o taiem marunt apoi o amestecam cu  orezul, sare  si piper dupa gust, carnea, oul si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem ardeii.

4.Intr-o oala se punem 3,4 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 35 de minute.

Pentru sos:

 -300 ml bulion sau 500-600 grame rosii

-3 linguri faina 

-o ceapă 

-o canita ulei

-sare, piper 

-600 ml apa sau lapte

Tocam ceapa cu un cutit. Incingem uleiul si prajim ceapa. Daca nu tineti post. Prăjiți slanina si apoi ceapa.

2.Cand e prajita ceapa punem putina sare, faina si amestecam pana e gatita faina.

3.Adaugam bulionul, apa si condimentam bine. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin. 

4. Ardei se adauga in  sos, apoi putem servi.





Pofta buna!


Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI