Ardei sunt in plin sezon asa ca ardei umpluti sunt perfecti pentru pranz sau cina.
Pentru ardei:
-1 piept de pui care il tocam
-100 gr orez
-1 ou
- 10 ardei pentru umplut
-3,5 l apa
-1 ceapa
-sare
-piper
1.Spalam ardeii, ii curatam de vene, de seminte si ii lasam de-o parte.
2.Curatam ceapa, o taiem marunt apoi o amestecam cu orezul, sare si piper dupa gust, carnea, oul si amestecam bine.Cu aceasta compozitie umplem ardeii.
4.Intr-o oala se punem 3,4 litri de apa la fiert. Cand apa incepe sa fiarba punem ardeii, sare dupa gust si lasam sa fiarba aproximativ 35 de minute.
Pentru sos:
-300 ml bulion sau 500-600 grame rosii
-3 linguri faina
-o ceapă
-o canita ulei
-sare, piper
-600 ml apa sau lapte
Tocam ceapa cu un cutit. Incingem uleiul si prajim ceapa. Daca nu tineti post. Prăjiți slanina si apoi ceapa.
2.Cand e prajita ceapa punem putina sare, faina si amestecam pana e gatita faina.
3.Adaugam bulionul, apa si condimentam bine. Lasam sa fiarba pana se ingroasa putin.
4. Ardei se adauga in sos, apoi putem servi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu