Castraveti murati picanti

 Castraveti murati picanti sunt o muratura  nelipsita. Sunt perfecti cu tocanite,fasole frecata sau scazuta,fripturi.



Ingrediente:

-castraveti

-sare

-apa

-otet

-boabe de piper si mustar

-foi de dafin

-hrean 

-marar si cimbru proaspat sau uscat

- ardei iute

Mod de preparare:

Se spala castraveti. Se oparesc in apa fierbinte .Se lasa in oala cu capac pana dupa amiaza sau a 2-a zi.

A doua zi se spala si se adauga in borcan alaturi de ardei iute, cimbru,marar,hrean.

Se pune apa peste ei si se rastoarna apa intr-o oala si pentru fiecare kg al borcanului adaugam o lingura de sare si o lingura de otet,boabe de piper si de mustar,foi de dafin. Apa cu otet si condimente o punem pe foc si o lasam sa de-a un clocot apoi o punem in borcane.

Pune pe borcane cate o frunza de hrean si punem capacele si depozitam in beci sau camara.






Pofta buna

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI