Eclere umplute cu budinca

 Eclerele sunt un desert din copilarie. Aceasta esta varianta de eclere umplute cu budinca de vanilie.

Ingrediente:

Aluat:

-250 ml apa

-1/2 lingura sare

-100 ml ulei

-125 grame faina

-4 oua

Apa, sarea și uleiul se pun la fiert. Când fierbe se pune faina. Se amesteca ca la mămăligă pana se desprinde de pe cratiță. Se lasă la rece. Peste compoziția răcită se adauga treptat câte un ou. Se pune in tava tapetata cu ajutorul unui pos bilute pentru choux sau bastonase de 10 cm pentru eclere si se coace la foc potrivit. În primele 30 de minute nu se deschide cuptorul apoi se mai lasă pana trece testul scobitori. Se lasa la rece.

Cand sunt reci se tau pe latime aproape de tot si se umplu cu crema urmatoare:

-500 ml lapte

-3 linguri zahăr

-1 plic budinca de vanilie

Amestecam zaharul cu budinca si laptele treptat. Se pun pe foc si se amesteca pana obtinem o crema. Se lasa la racit crema.

Se glazureaza cu 2 cubulete de ciocolata de menaj topita cu 3-4 linguri de ulei.





Pofta buna!





Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI