Plăcintă cu prune

 Plăcinta cu prune de post sau Cocorada cu prune.Este o mâncare de familie și cu amintiri din copilărie când bunica sau mama coceau pâinea sâmbăta în cuptorul de cărămidă și făceau cate o cocoradă cu prune vara pe post de desertul pentru duminică, si cocoradă cu branza si varza sau mere.



Ingrediente:

Aluat( pentru 2 plăcinte):

-1 kg faina

-10 gr drojdie uscata

-o linguriță de zahar

-o linguriță de sare

-2 linguri de ulei

-200 ml apa călduță

-400-450 ml apă minerală

Umplutura:

-prune aproximativ 2 kg am strans eu sau câte aveți

-zahăr și  vanilie


Mod de preparare:

    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua( din 25 g drojdie proaspătă sau drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta. Se lasă la activat 15 minute).

După cele 15 minute adăugânm apa minerala cât cuprinde si se frământă un aluat . La final se adaugă sarea și uleiul si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit la loc cald pana își dublează volumul. 

Umplutura se prepara foarte simplu amestecam prunele fara samburi cu zahar dupa gust si vanilie.

După ce aluatul a dospit  se împarte în 2, se întinde o bila, se pune umplutura și se aduc colturile împreună. Optional se mai întinde, se pune în tavă și se coace la foc potrivit o ora.







Se lasa la răcit apoi o servim! 

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI