Ardei umpluti cu varza

 Ardei umpluti cu varza sunt perfecti iarna, aceasta reteta este de la matusa Susana, este o reteta unde folosim saramura si morcov in varza.



Ingrediente:

  • -2kg de ardei (11-12 ardei potriviți ca mărime)
  • -1 varză de 2-3,5 kg
  • -5 linguri cu vârf de sare neiodată
  • -1 legătură de cimbru uscat
  • -1 legătură de mărar uscat
  • -1 ardei iute
  • -1 frunze de țelină
  • -4 rădăcini de hrean
  • -1 kg de morcovi 
  • -3 l apă
  • După ce se spală, varza se dă prin răzătoare sau se toacă mărunt. Se curăță morcovii, se spală și se dă prin răzătoarea mare. Se amestecă morcovul cu varza și se presară 2 linguri cu vârf de sare mare neiodată. Se freacă bine și se lasă să stea 30 minute.

    Între timp, spălați ardeii și scoateți semințele, curățați interiorul de vene, spălați și lăsați-i la scurs cu gura în jos.

    După 30 minute, umpleți fiecare ardei cu varză, îi așezați cu gura în sus în borcanul bine spălat. Printre ardeii umpluți cu varză adăugați bucăți de hrean tăiat fâșii, morcov tăiat rondele, frunze țelină și ardeiul iute . Deasupra puneți  cimbru și mărar uscat.

    Pentru saramură, puneți într-o oală, 3 l apă (cam 1/2 din capacitatea borcanului folosit), adăugați  1 lingură de sare pentru fiecare litru de apă și fierbeți saramura. Lăsați-o să se răcească, după care o turnați peste ardei. Ziua următoare se închide ermetic borcanul și se depozitează în cămară.







  • Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI