Dulceata de ardei iuti si kapia

Dulceata de ardei iuti si kapia este perfecta langa gratare sau aperitive.Reteta este foarte simpla si usoara.



Ingrediente:

 -1 kg ardei iute, roşu

-1 kg ardei capia,roșu

-1 l oţet de 9 grade

-1 kg zahăr

-1 lingură sare pentru murături

Ne vom ocupa prima dată de ardei. Atât cei iuți, cât și cei capia se curăță de semințe și de cotoare,apoi i cantarim, se spală și se taie cubulețe. Aceștia se trec apoi prin robotul de bucătărie sau prin mașina de tocat.

Într-un vas se pune la fiert oțetul împreună cu zahărul. Se amestecă până când tot zahărul este dizolvat, timp de 30 de minute.

Când lichidul este consistent, se adaugă ardeii tocați și se lasă la foc mic aproximativ o oră.Se pune si sarea si mai amestecam.

Dulceața obținută se pune fierbinte în borcane. Acestea se lasă acoperite cu o pătură până se răcesc complet, apoi se depozitează la loc răcoros.










Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI