Prajitura inghetata

 3 ani de blog s-au împlinitastazi  asa ca am refacut prajitura inghetata sub alta forma.



Astazi 27 octombrie am postat prima reteta pe blog.  Aceasta reteta mai este pe blog cu faina in crema . 

Dar aveam cumparata budinca si am zis sa incerc sa schimb crema.

Ingrediente pentru blat : 

-6ouă

- 6 linguri zahăr 

-5 linguri făină,

- 1 lingura cacao,

- 1 pliculet praf de copt

- 1 fiola mica esenta de rom 

-un praf de sare

Ingrediente pentru cremă: 

- 250 ml lapte dulce

-1 plic budinca vanilie

- 50 gr zahar vanilat 

- 4 galbenusuri

-250 gr unt  

- 1 fiola esenta de vanilie

-50 g zahar pudra

Ingrediente pentru decor: 

-250 gr friscă batuta 

- 50 gr ciocolată 

Prepararea blatului: 

Separam albusurile de galbenusuri. Se mixeaza pana se spumează usor albusurile amestecate cu praful de sare, apoi se adaugă treptat zahărul vanilat si continua mixarea până isi dubleaza volumul si se obtine o bezea tare, lucioasă. Se adaugă rand pe rand in compozitie gălbenusurile,se amesteca bine dupa fiecare galbenus si la fin Se adauga făina in ploaie amestecata cu praful de copt si cacaoa, apoi se amestecă bine ingredientele cu o spatula din lemn. Compozitia obtinută se toarna intr-o tavă tapetată cu hârtie de copt (cu dimensiunea de 25*35) . Se dă prajitura la copt in cuptorul incis la 180 de grade, si se coace circa -

30 de minute până se rumeneste usor la suprafata. Dupa ce este coapta se lasa la racit in tava.

Prepararea cremei : 


 Laptele se amesteca cu zaharul, esenta de vanilie si praful de budinca.Se pune compozitia la fiert la foc mic si se amesteca continuu sa nu se lipeasca pana cand incepe sa se ingroasa bine compozitia. Dupa ce avem compozitia ingrosata,se ia crema de pe foc si se adauga rand pe rand galbenusurile, se amesteca bine dupa fiecare galbenus adaugat pentru a nu le acorda timp sa se transforme in omleta.Se lasa compozitia deoparte sa se racoreasca. 

Intre timp mixam untul moale tinut la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra.Cu o lingura se adauga peste untul mixat crema, se mixeaza usor pana se obtine o crema fina.

Asamblare: 

  Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul din tava. Peste stratul de cremă se intinde uniform frisca batuta si se rade deasupra ciocolată. 

Prajitura se da la rece peste noapte.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI