Eclere umplute cu budinca de ciocolata

 Eclerele sunt un desert din copilarie. Aceasta esta varianta de eclere umplute cu budinca de ciocolata.



Ingrediente:

Aluat:

-250 ml apa

-1/2 lingura sare

-100 ml ulei

-125 grame faina

-4 oua

Apa, sarea și uleiul se pun la fiert. Când fierbe se pune faina. Se amesteca ca la mămăligă pana se desprinde de pe cratiță. Se lasă la rece. Peste compoziția răcită se adauga treptat câte un ou. Se pune in tava tapetata cuhartie de copt,se fac bastonase de 5- 10 cm si se coc la foc potrivit. În primele 30 de minute nu se deschide cuptorul apoi se mai lasă pana trece testul scobitori. Se lasa la rece.

Cand sunt reci se tau pe latime aproape de tot si se umplu cu crema urmatoare:

-500 ml lapte

-3 linguri zahăr

-1 plic budinca de ciocolata

-1/2 pachet de unt

Amestecam zaharul cu budinca si laptele treptat. Se pun pe foc si se amesteca pana obtinem o crema. Se lasa la racit crema.Cand este rece se adauga untul la temperatura camerei si mixam.

Se glazureaza cu 2 cubulete de ciocolata de menaj topita cu 3-4 linguri de ulei.







Pofta buna!









Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI