Pizza cu pui

 Pentru zilele cand ramanem cu friptura de pui sau pui rotisat si nu se mai mananca va propun o idee de reciclare a puiului.

Reteta de astazi este perfecta oricand ne ramane pui.



Aluat:

-1 kg faina

-600 ml apa calduta

 - 25 grame de drojdie proaspata

-o lingurita de zahar

-2 linguri ulei

-o lingura de sare

Topping:

-ketchup

- fasii de pui

-ceapa rosie

-ardei 

-telemea

Se face o maia din 25 g drojdie proaspătă sau o lingurita de drojdie uscată , o linguriță de zahar, apa calduta  vreo 100 ml si o lingură de faina. Se lasă la activat 15 minute. 

    În faină se face o gropiță in mijloc și se pune maiaua,restul de  apa si se frământă un aluat . La final se adaugă 2 linguri de ulei si mai frământăm puțin. Se lasa la dospit.

Dupa ce a dospit aluatul se imparte in 3-4 bucati.

Fiecare bucata se intinde in tava si se unge cu ketchup iar peste se adauga fasii de pui, ceapa ,ardei si telemea.

Se coace la foc potrivit la 175 grade pentru 40-50 de minute.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI