Spaghetti amatriciana

Spaghetti amatriciana este o reteta italiana perfecta pentru un pranz sau o cina.

Reteta este foarte simpla,rapida si economica. Aceasta mancare este o reteta din bucataria italiana.



 Ingrediente:

-3 ceape mari rosii

-3catei usturoi

-500g bacon sau costite afumate

-3 linguri ulei de masline Primadonna

-un borcan de rosii cherry 

-150 ml bulion

-100g parmezan 

-500g spaghetti

-Sare si piper dupa gust

-150 ml apa in care au fiert pastele

Punem la fiert 5 litri de apa cu 1 lingurita sare. Cand apa clocoteste, adaugam spaghetele. Fierbem cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.

Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, prajim cubuletele de costite cu uleiul de masline pana sunt rumenite.

Adaugam ceapa taiata pestisori si usturoiul trecut prin presa.

Le calim impreuna 3 minute, apoi adaugam apa in care fierb spaghetele,bulionul  si borcanul de rosii. 

Fierbem sosul la foc mare 5 minute sau pana lichidul scade la jumate.

Condimentam dupa gust cu sare si piper.

Adaugam spaghetele si parmezanul. Amestecam foarte bine, mai lasam pe foc 2 minute.

Servim cu extra parmezan.








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI