Spaghetti amatriciana este o reteta italiana perfecta pentru un pranz sau o cina.
Reteta este foarte simpla,rapida si economica. Aceasta mancare este o reteta din bucataria italiana.
Ingrediente:
-3 ceape mari rosii
-3catei usturoi
-500g bacon sau costite afumate
-3 linguri ulei de masline Primadonna
-un borcan de rosii cherry
-150 ml bulion
-100g parmezan
-500g spaghetti
-Sare si piper dupa gust
-150 ml apa in care au fiert pastele
Punem la fiert 5 litri de apa cu 1 lingurita sare. Cand apa clocoteste, adaugam spaghetele. Fierbem cu 1 minut mai putin decat timpul indicat pe ambalaj.
Intre timp, intr-o tigaie incapatoare, prajim cubuletele de costite cu uleiul de masline pana sunt rumenite.
Adaugam ceapa taiata pestisori si usturoiul trecut prin presa.
Le calim impreuna 3 minute, apoi adaugam apa in care fierb spaghetele,bulionul si borcanul de rosii.
Fierbem sosul la foc mare 5 minute sau pana lichidul scade la jumate.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Adaugam spaghetele si parmezanul. Amestecam foarte bine, mai lasam pe foc 2 minute.
Servim cu extra parmezan.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu