Tort cu mere

 Pentru ca e toamna si avem mere ce ziceti de un tort cu mere.

Acest tort este perfect, insiropat si cu mere .


Ingrediente:

Umplutura:

-10 mere

2 linguri apa

-6 linguri zahar pentru caramel

-4  linguri de dulceata de rubarba am pus eu

-miez de nuca

Blat:

-6 oua

 - 4 linguri zahar

-5 linguri faina

-1 lingura cacao

1 plic praf de copt

Se face un caramel din zahar si  apa si se toarna uniform intr-o tava de tort. Merele se curata de coaja, se scot samburii si se pun in tava acoperind toata baza. In gaurile merelor se pune dulceata si miezul de nuca. Se pune tava la cuptor, la 200 de grade, pana merele sunt coapte si moi.

Cat timp merele sunt la cuptor se prepara blatul. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu jumatate din zahar, iar galbenusurile se freaca cu zaharul ramas. Se adauga treptat albusul batut peste galbenusuri, se amesteca bine si se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si cacao.

Cand merele sunt coapte bine se scot din cuptor si se toarna amestecul de blat. Se pune tava la cuptor inca 35-40 minute la 180 grade. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa cateva minute la racit, apoi se intoarce pe un platou.

Se poate orna dupa preferinta.

Noi am servit cu frisca si ciocolata.







Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI