Cornulete cu nutella

 Cornuletele nu lipsesc de sarbatori fie ca sunt cu dulceata,nuca, rahat sau nutella.

Reteta de astazi este una clasica.



Ingrediente:

-200 grame untura

-1 ou

-2 linguri de smântână

-100 grame zahar

-200 ml de lapte călduț 

-zahar vanilat, esenta de vanilie, coji de lămâie sau portocală după gust

-un praf de sare

-făină cat cuprinde (între 500 grame și 1 kg)

-1/2 cubulețe de drojdie proaspătă(cubuletul de 25 grame îl împărțim în 2) sau 1 lingurita drojdie uscată

-pentru fiecare cornuleț punem 1/2 lingurita de dulceata. 

Mod de preparare:

Amestecam drojdia cu laptele, zahărul și vanilia. Lasam cam 10 minute la activat.

Peste drojdie adăugăm oul întreg, untura, smantana și amestecăm cu lingura.

Adăugăm faina și frământăm pana obținem un aluat de consistenta plastelinei.

Îl lasam la dospit cam o ora la loc călduț.

Se împarte în câteva biluțe. Întindem pe rand câte o biluta și o tăiem în tringhiri sau patrate.

Peste fiecare triunghi sau pătrat adăugam câte o 1/2 de linguriță de nutella.

Rulam și punem în tavă tapeta.

Procedam la fel pana terminam tot aluatul.

Coacem cornulețe în cuptorul încins la 180 grade Celsius pentru 15 minute sau pana devin auri. 

Le lasam sa se răcească puțin și le pudra cu zahar pudra. 








Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI