Doboș fals

 Cautand prin primul meu caiet cu retete am dat de dobos fals reteta de la o vecina de unde avem multe retete.



Ingrediente:

 Pentru 4 foi pentru tava de 35*45 cm:

-2 oua

-600 g faina

-1 lingura untura

-4 linguri smantana

-1 lingura bicarbonat de sodiu

-200 grame zahar

Crema:

250 ml lapte

-3 linguri faina

-3 linguri zahar+150 grame zahar

- optional 3 linguri cacao

-un pachet de margarina (sau unt)

-3 linguri cafea fiarta

Glazura:

-100 grame ciocolata

-2 linguri ulei


Incepem cu prepararea foilor

Se amesteca ouale cu zaharul ,se adauga smantana unde stingem bicarbonatul, untura si la final faina .

Amestecam pana obtinem un aluat.

Impartim in 4 parti egale si intindem 4 foi. Se coc pe hartie de copt pe dosul tavi la 175 grade Celsius pe tru 10-15 minute.

Se lasa la racit.

Cand sunt reci pregatim crema: se caramelizeaza cele 3 linguri de zahar, cand este caramelizat se stinge cu cafeaua, margarina si cand sunt topite adaugam zaharul si cacao.

Laptele se amesteca cu faina si se adauga peste compozitia de mai sus.

Fierbem la foc mic pana are consistenta unei budinci . 

Umplem foile reci cu crema. 

Peste ultima foaie turnam glazura: topim ciocolata impreuna cu uleiul la bain marie sau in microunde.

Lasam minim 6 ore sa se inmoaie foile sau peste noapte apoi o portionam.








Pofta buna!



Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI