Iahnie de fasole cu ciolan

 Iahnia de fasole cu ciolan este o mancare traditionala ce se serveste de 1 decembrie.

Aceasta este o reteta traditionala.


Avem nevoie de:

-1 ciolan

-2 borcane mari de fasole

-2 ceapa

-2 morcovi

- 1/2 telina

-2 linguri zarzavat

-100 ml bulion

-patrunjel verde

-3 linguri ulei

-sare și piper după gust 

-4 foi de dafin

-1 lingurita boia de ardei dulce sau iute


Mod de preparare:


1.Fierbem ciolanul in apa la foc mic pana intra furculinta usor in el. 

2..Curatam ceapă si o tocam cubulețe mici. Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.Morcovul  si telina le curatam   apoi le radem pe razatoare

3. Călim ceapă,telina si morcovul într-o cratiță mai mare. Când sunt călite adăugăm apa de pe ciolan dupa gust, zarzavatul sarea și piperul, bulionul ,fasolea si foile de dafin.

4.Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei si lasam la scazut cam 5 minute după ce e fiarta fasolea. 

5. Cand este gata presaram pătrunjelul verde tocat sau de la plic si oprim focul.

Servim cu ciolan, muraturi si paine .






Pofta buna!

Comentarii

FACEBOOK RECOMANDARI